Jednoduché makrónky so slaným karamelom fotorecept
Foto: olinecka
Tieto makrónky sa určite podaria, ponúkam nenáročný spôsob. Plnka slaný karamel perfektne zvýrazňuje chuť.
porcií
príprava
na 160/130 °C
Suroviny
100 g (2-3 ks) |
|
2 bal. (2x20 g) |
|
200 g |
|
110 g |
|
(v tube) |
|
Slaný karamel: | |
300 g |
|
100 g |
|
200 ml (33 %) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Suroviny na makrónky. Múku a práškový cukor premixujeme, 2-3x preosejeme, aby makrónky boli hladké.
-
2
Bielky šľaháme do peny. Pridáme vanilínový cukor a ďalej šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Potom po lyžiciach pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Do snehového základu pridáme farbu a preosiatu mandľovú múku, varechou zapracujeme na 3x.
-
4
Snehovým cestom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou, makrónky striekame na podložku položenú na plechu. Plechom pobúchame po stole, aby makrónky nemali bublinky. Necháme cesto uschnúť aspoň 1 hodinu, kontrola prstom či sa nelepia.
-
5
Rúru predhrejeme na 150-160 stupňov a pečieme 10 minút. Následne teplotu stiahneme na 130 stupňov a pečieme ďalších 8-10 minút. Po upečení necháme vychladnúť, makrónky sa pekne odlepia.
-
6
Slaný karamel: Kryštálový cukor skaramelizujeme na miernom plameni, pridáme pokrájané maslo a miešame pokiaľ sa všetko spojí.
-
7
Vlejeme smotanu, pridáme soľ podľa chuti, miešame a necháme prevrieť. Hotový karamel prelejeme do sklenenej nádoby a necháme vychladnúť. V chladničke môžeme skladovať, použiť sa dá na košíčky, tartaletky, torty a pod.
-
8
Karamelom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou a nanášame na makrónky, ktoré spájame. Naplnené dáme do dózy a vložíme do chladničky. Dobrú chuť...
Vôbec nie je to zložité nepotrebuješ ani teplomer na meranie teploty, nevaríš sirup naozaj, jednoduché makrónky.Ďakujem za nahliadnutie receptu a príjemný komentár.
Ďakujem krásne za krásny komentár, ktorý potešil...