Čínske omeletky

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. decembra 2013

Tento recept mám od mamy,ona ho našla pred pár rokmi v niektorom časopise.Je to rýchle a chutné spestrenie,keď už neviem,čo mám variť...

15-20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (bravč. stehno)
4 ks
5 ks
3 - 4 PL
1 ČL
3 ČL
2 PL
2 PL
3 PL
3 PL
2 ČL
4 PL
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezančeky.Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné kolieska.Všetky suroviny zmiešame vo väčšej nádobe,uzatvoríme a uložíme cez noc do chladničky.

    Čínske omeletky - obrázok 1
  2. 2

    Vyprážame na strednom plameni na panvici s olejom neprikryté ako placky.1 kopcovitá polievková lyžica=1 placka.

    Čínske omeletky - obrázok 2
  3. 3

    Vhodná príloha sú zemiaky,šalát,tatárska omáčka

Diskusia k receptu

luciak
snad sa nenahnevas, ale mne to pride ako taka zlatanina... kecup, horcica, sojovka, worcester atd., este dobre nasiaknute olejom...tento vytvor som raz dostala na tanier na navsteve (pod nazvom kuracie rarasky), ochutnala som, ale dvakrat dobre mi po tom nebolo :/
kukulienka71
@luciak ,nehnevám sa.Tieto suroviny sa bežne používajú podľa mojich vedomostí v čínskej kuchyni na marinovanie mäsa(kečup+horčica+soj.om+worchester+sur.vajcia)Ja mám dosť slabý žalúdok,ale nič mi po tom nie je.Možno si to jedla studené,to nepadne dobre.
kukulienka71
Ešte ma napadlo,keby som mala keramickú panvicu,určite to pečiem na nej,a úplne bez oleja;-)
evanaaa
Robievam, suroviny dávam od oka, a pokaždý raz iné, recept má viacej variantov.
jozka2
Vyzera to velmi slubne,dala by som si.Robim podobne,len troche ine ingred.5