Polievka z čerstvých májoviek
Foto: helena10
Postup
-
1
Májovky včera nazbierané a dnes vo výbornej polievke uvarené.
-
2
Množstvá potrebných surovín u nás závisia v prvom rade od množstva nazbieraných čerstvých májoviek, od našej chuti a množstva stravníkov...
- 3
Na oleji s trochou rasce orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, následne aj zeleninu. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opražíme do hneda, pridáme trošku mletej červenej papriky, premiešame. Zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Vsypeme na kocky narezané zemiaky, dáme kocku zeleninového bujónu. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme. Občas zamiešame.
- 4
Očistené májovky – huby – nakrájame na veľkosť podľa vlastného uváženia. Orestujeme ich na stopenej na kocky narezanej slanine a chvíľočku podusíme.
- 5
Liate cesto na halušky si pripravíme vo väčšom hrnčeku poriadnym vymiešaním vajec, soli, múky na hustotu, akú chceme.
- 6
Keď je zelenina i zemiaky takmer uvarené, spravíme pomocou haluškára do polievky halušky a zároveň pridáme podusené májovky aj so šťavou a škvarkami. Uvaríme, dochutíme. Nakrájanej petržlenovej vňate pridáme len na ozdobu, lebo podstatná je chuť májoviek. Vôňa je úžasná. Dobrú chuť !
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu