Hubová polievka
Hubová polievka

Polievka z čerstvých májoviek

helena10 - bez fotkyhelena10, 23. mája 2023
Polievka z čerstvých májoviek
Foto: helena10

Suroviny

 čerstvé
1 kocka
 (na praženie)
Halušky z liateho cesta:
2 ks domáce menšie




Postup

  1. 1

    Májovky včera nazbierané a dnes vo výbornej polievke uvarené.

    Polievka z čerstvých májoviek - obrázok 1
  2. 2

    Množstvá potrebných surovín u nás závisia v prvom rade od množstva nazbieraných čerstvých májoviek, od našej chuti a množstva stravníkov...

  3. 3

    Na oleji s trochou rasce orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, následne aj zeleninu. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opražíme do hneda, pridáme trošku mletej červenej papriky, premiešame. Zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Vsypeme na kocky narezané zemiaky, dáme kocku zeleninového bujónu. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme. Občas zamiešame.

  4. 4

    Očistené májovky – huby – nakrájame na veľkosť podľa vlastného uváženia. Orestujeme ich na stopenej na kocky narezanej slanine a chvíľočku podusíme.

  5. 5

    Liate cesto na halušky si pripravíme vo väčšom hrnčeku poriadnym vymiešaním vajec, soli, múky na hustotu, akú chceme.

  6. 6

    Keď je zelenina i zemiaky takmer uvarené, spravíme pomocou haluškára do polievky halušky a zároveň pridáme podusené májovky aj so šťavou a škvarkami. Uvaríme, dochutíme. Nakrájanej petržlenovej vňate pridáme len na ozdobu, lebo podstatná je chuť májoviek. Vôňa je úžasná. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia