Rajčinová omáčka s tempehom a ryžou

uzaska - fotkauzaska, 6. apríla 2013
Rajčinová omáčka s tempehom a ryžou
Foto: uzaska
2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 hrnček
70 g
 (na zahustenie)
1 ks
6 ks
0,5 ČL
3 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a väčšiu rajčinu, zalejeme bujónom/vývarom, pridáme korenia a zamiešame. Varíme približne 15 minút.

  2. 2

    Vyberieme korenia a všetko ostatné rozmixujeme.

  3. 3

    Vmiešame pretlak a podľa potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody/hraškou/múkou... Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a cukor (každý podľa svojich preferencií).

  4. 4

    Medzitým si tempeh nakrájame na plátky, ktoré nasucho ohrejeme na panvici/alebo ich vložíme do omáčky.

  5. 5

    Podávame s varenou ryžou (používam jazmínovú).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia