Foto: uzaska
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a väčšiu rajčinu, zalejeme bujónom/vývarom, pridáme korenia a zamiešame. Varíme približne 15 minút.
- 2
Vyberieme korenia a všetko ostatné rozmixujeme.
- 3
Vmiešame pretlak a podľa potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody/hraškou/múkou... Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a cukor (každý podľa svojich preferencií).
- 4
Medzitým si tempeh nakrájame na plátky, ktoré nasucho ohrejeme na panvici/alebo ich vložíme do omáčky.
- 5
Podávame s varenou ryžou (používam jazmínovú).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu