Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip fotorecept
Foto: rennatte
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje, základom namiesto masla sú varené zemiaky, dá sa použiť Zobraziť celý popisJednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje, základom namiesto masla sú varené zemiaky, dá sa použiť aj ako dip.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvarené a vychladnuté zemiaky (vhodné sú typu B alebo C, šalátové ružové nie sú vhodné), potlačíme vidličkou
-
2
pridáme syr (lunex, bambino, karička), zapracujeme do zemiakov
-
3
pridáme pretlačený cesnak, postrúhanú mrkvu a jogurt (alebo majonézu, kyslú smotanu, tatarku) a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú hmotu, hustotu si regulujeme jogurtom
-
4
nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, podávame s čerstvým chlebom alebo ako dip k mäsu
@rennatte natierka ma velmi zaujala