Výletná bašta

jody - fotkajody, 11. augusta 2012
Výletná bašta
Foto: jody

Ďalší z receptov do zbierky "Na Výlety".

10 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme z všetkých strán, vložíme do poolejovanej nádoby, pokladieme pásikmi slaniny, podlejeme vodou a pečieme do chrumkava. Na posledných 20 minút pridáme na kusy nakrájanú kápiu.

    Výletná bašta - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň pokrájame mäso na tenké plátky.

    Výletná bašta - obrázok 2
  3. 3

    Tenké krajíčky chleba natrieme vypečenou masťou a rôsolom. A nezabudneme aj na upečenú kápiu.

    Výletná bašta - obrázok 3
  4. 4

    Pokladieme plátkami mäsa a priklopíme ďalším chlebom.

    Výletná bašta - obrázok 4
  5. 5

    Zabalíme do alobalu. Pribalíme aj rajčiny a papriky.

    Výletná bašta - obrázok 5
  6. 6

    A zoberieme so sebou na výlet. :-)

    Výletná bašta - obrázok 6

Diskusia k receptu

salinka
@jody a kam chodievate na vylety? Ja len tak....aby som priblizne vedela, kde ta mozem s tou vyletnou bastou stretnut:-)
horalka66
no naozaj výdatné na túry...niekedy si to veru urobím aj ja..ďakujem :-)
marijanka712
1***** to by prijal aj môj manžel a k tomu zeleninku z vlastnej záhrady tak a môžeme šlapať aj na Královú Hoľu
cistinka
tiež by som šla...narobila si mi chute...pečené mäso nemám, ale spravím si vlčáka :-)
jody
Tento výlet bol pri Dunaji. V ceste bola aj piváreň, ale skončilo to kofolou, šofér nemohol, ostatní sme ho duševne podporili. A nech si beriete na výlet čokoľvek, vlastne ide o to, aby ste si pripravovali veci doma a nekupovali nejaké rozmočené akožebagety na benzínkach... :-)
sneica
niet nad kvalitnu domacu stravu...ja by som si dala k tomu trochu horcice alebo kyslu uhorku...mnaaaam...:)
evanaaa
Krásne pokušenie, aj to úvodné foto! Vypečené, upečené, samo sa núka. Najprv som si myslela, že je krkovička nakrájaná a nedokrojená, už tu niečo podobné bolo a tie plátky že sú medzirezmi, ale je to pečené vcelku. Ja keď pečiem mäso, dávam viac masti ( svojej vlastoručne vypečenej, ale môže byť aj kúpená), ochutím- pridám do pekáča jednu papriku, paradajku, veľkú cibulu a samo, že aj cesnak a potom to len prepasírujem a je výborná mastička na chlieb a na to tie tenké plátky pečene.