Foto: fi0na
jednoducho vyborné
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
V miske nad parou necháme roztopiť med, Heru a cukor. V ďalšej miske preosieme múku, kakao a sódu. Zmesi zmiešame a pridáme škoricu, podrvené klinčeky a vajce. Cesto dáme na chvíľu odpočívať do chladničky.
- 2
Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa. Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom, aby sa medovníčky krásne leskli. Pečieme cca 15 minút, na 170. Treba striehnuť, aby neprihoreli.
- 3
Na zdobenie si vymiešame bielok, limetkovú šťavu (nie veľa) a práškový cukor. Preosiaty cukor primiešavajte k bielku pokiaľ nedosiahnete požadovanú hustotu. Na zdobenie používam klasický hrubší mikroténový sáčok, ktorému na jednom konci odstrihneme kúsok rohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu