Babkine medovníky

fi0na - fotkafi0na, 15. decembra 2013
Babkine medovníky
Foto: fi0na

jednoducho vyborné

10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
125 g
150 g
3 PL
4 ks
1 ČL
1
2 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    V miske nad parou necháme roztopiť med, Heru a cukor. V ďalšej miske preosieme múku, kakao a sódu. Zmesi zmiešame a pridáme škoricu, podrvené klinčeky a vajce. Cesto dáme na chvíľu odpočívať do chladničky.

  2. 2

    Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa. Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom, aby sa medovníčky krásne leskli. Pečieme cca 15 minút, na 170. Treba striehnuť, aby neprihoreli.

  3. 3

    Na zdobenie si vymiešame bielok, limetkovú šťavu (nie veľa) a práškový cukor. Preosiaty cukor primiešavajte k bielku pokiaľ nedosiahnete požadovanú hustotu. Na zdobenie používam klasický hrubší mikroténový sáčok, ktorému na jednom konci odstrihneme kúsok rohu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Úžasné, tých ale je, asi ti to aj zabralo čas, ale myslímže nie na škodu, ale pre potešenie a pre chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia