Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s malinami

galbani - fotkagalbani, 27. októbra 2019. Komerčný recept.
Cheesecake s malinami
Foto: galbani
40 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
230 g
100 g
3 ks
110 g
1 bal.
100 ml
150 g (mix lesného ovocia)




Postup

  1. 1

    Príprava korpusu: Do mixéra nasypte nalámané sušienky a zalejte rozpusteným maslom. Dôkladne rozmixujte a vzniknutú zmes pomocou lyžičky uložte na dno okrúhlej formy na pečenie. Korpus nechajte aspoň hodinu stuhnúť na chladnom mieste (alebo ho vložte na 30 minút do chladničky).

  2. 2

    Príprava plnky: Medzitým vo veľkej mise zmiešajte vajcia, smotanu, ricottu, mascarpone a cukor a následne pridajte ešte vrecúško vanilkového cukru. Hneď ako bude vzniknutá plnka dostatočne premiešaná, nalejte ju do formy na pripravený korpus a pečte v rúre pri teplote 170 °C asi 60 minút.

  3. 3

    Hotový cheesecake nechajte vychladnúť. Zatiaľ si na menšej panvici pripravte horúcu zmes z ovocia (maliny alebo mix lesného ovocia), vody a trochy cukru. Hneď ako koláč vychladne, potrite ho ovocnou zmesou alebo džemom a dozdobte malinami.

    Cheesecake s malinami - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia