Cheesecake s malinami
Foto: galbani
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Príprava korpusu: Do mixéra nasypte nalámané sušienky a zalejte rozpusteným maslom. Dôkladne rozmixujte a vzniknutú zmes pomocou lyžičky uložte na dno okrúhlej formy na pečenie. Korpus nechajte aspoň hodinu stuhnúť na chladnom mieste (alebo ho vložte na 30 minút do chladničky).
- 2
Príprava plnky: Medzitým vo veľkej mise zmiešajte vajcia, smotanu, ricottu, mascarpone a cukor a následne pridajte ešte vrecúško vanilkového cukru. Hneď ako bude vzniknutá plnka dostatočne premiešaná, nalejte ju do formy na pripravený korpus a pečte v rúre pri teplote 170 °C asi 60 minút.
- 3
Hotový cheesecake nechajte vychladnúť. Zatiaľ si na menšej panvici pripravte horúcu zmes z ovocia (maliny alebo mix lesného ovocia), vody a trochy cukru. Hneď ako koláč vychladne, potrite ho ovocnou zmesou alebo džemom a dozdobte malinami.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu