Čokoládové fondue fotorecept

andys - fotkaandys, 1. marca 2012
Čokoládové fondue (fotorecept)
Foto: andys

Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce som ju dostala. Odvtedy je častou súčasťou našich večerov Zobraziť celý popisDlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce som ju dostala. Odvtedy je častou súčasťou našich večerov fondue - syrové skôr pre väčších, čokoládové pre menších stravníkov. Dnes vám ponúkam jeden z čokoládových receptov.

15 minút
príprava

Suroviny

250 g
8 lyžíc
380 g
80 g
5 cl
ovocie podľa chuti, napr.:




Postup

  1. 1

    Táto časť prípravy prebieha na bežnom šporáku: maslo v nádobe na fondue roztopíme, pridám mlieko, práškový cukor a kakao. Miešame do zhustnutia. Na záver pridáme štamperlík pepermintového (alebo iného) likéru.

    Čokoládové fondue (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ideálne je, keď túto časť prípravy zveríme nejakému sparring partnerovi, kým pripravujeme čokoládovú masu: ovocie očistíme a nakrájame na väčšie kúsky (okrem manga, hrozna a banánov je ideálne aj kyslasté kivi, pomaranče, mandarínky či jablká, fantázii sa medze nekladú). Pripravíme na tanier.

    Čokoládové fondue (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na stôl pripravíme horák, ktorý je súčasťou setu na fondue. Ja kvôli bezpečnosti používam ako podložku obkladačku. Horák nastavíme na najnižší plameň, aby sa čokoláda veľmi nepripaľovala.

    Čokoládové fondue (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fondue je pripravené, môžeme sa doň pustiť. Okrem toho, že strávime pekný večer či deň v kruhu rodiny, je to celkom dobrý spôsob, ako donútiť deti zjesť väčšie množstvo ovocia ;) Dobrú chuť :)

    Čokoládové fondue (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elekra
Super! Vrele odporúčam, naozaj je to skvelé trávenie spoločných chvíľ.
nazarboncuk
mnam @andys syrové som skúšala, ale veľmi mi nesadlo (trocha ťažké pre mna) ale na toto..... nemôžem sa k vám pozvať? :D (v pohode aj ked budem sedieť za stolom s menšími stravníkmi :)
valeri
aj ja mám fondue, je to super vec, a ten tvoj recept - mňáááám.
sovka62
Ja nemám, ale priateľka nám občas pripravila mäsové fondue. V nádobe vopred rozohriala olej, položila ju nad plamienok. Na stole bolo prichystané mäso pokrájané na kocky, bravčový, hydinové i hovädzie a v mištičkách dresingy, napr. majonézový so smotanou, jogurtový s kôprom, kečupový a podobne. Mäso sme si napichli, v oleji opražili, namočili do dresingu a šup na kúsok chlebíka a do pusy. Neuveriteľne dobré, vyskúšaj.
andys
@sovka62 , mäsové sme ešte nerobili. Syrové sú vynikajúce, aj keď deťom moc nechutia, predsa len je to príliš výrazná chuť. Vyskúšame, navnadila si ma :)
Ďakujem všetkým za komentáre :)
babidka
ja som zatial robila iba cokoladove - aj ked inym sposobom :-) Jednoducho rozpusti 75- 80% horku cokoladu so smotanou na slahanie 1:1 a ...namacam tam vsetko co mam rada :-) Ovocie , maslove keksiky , lupane mandle a lieskovce ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia