Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou
Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ...
Pudingové rezy z lístkového cesta s broskyňami
Nenáročné skvelé pudingové rezy s broskyňami. Rýchla príprava z mála surovín.
Cesnačka narýchlo
Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a precedíme.
Koláč z kyslého mlieka
Tento recept som získala od svojej starej mamy z maminej strany... Je chutný a rada ho...
Nepečená jahodovo-smotanová torta
Osviežujúca nepečená jahodovo-smotanová torta, na ktorej si každý pochutí.
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli
Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som...
Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Bryndzovo - šampiňónová pizza
Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.
Gaštanové pralinky
Tento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť...
Dvojfarebná čokoládová pena s ovocím
Z bielkov (všetko si rozdelíme na polovicu pre dva druhy čokolády) pripravíme sneh, do ktorého pridáme...
Francúzske zemiaky
Je to trochu upravená verzia. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú...
Jablkové rezy zo zemiakového cesta
Jednoduchý koláč vylepšený slivkami. Raz som mala naň chuť ale som mala málo jabľk tak som...
Gazdinkino tajomstvo
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami...
Medovník so smotanovým krémom
Medovník chutný a zároveň ľahký prípravou. Lepší ako "Marlenka".
Tvarohovo-broskyňový tunel
Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové...
Semienkový chlieb
Môj najnovší chlebový favorit. K receptu na tento chlieb som sa dostala vďaka tomu, že...
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Tvarohové guľky s jahodami
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Kváskový indický chlieb Paratha
Parathas , chapatis a phulka sú najznámejšie z indických chlebov. Parathas sú nekvasené placky, ...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...