Foto: hedab
Je to recept z niektorej kuchárskej knižky, ktorý som si opísal.
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
0,2 l |
|
400 g |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
300 g |
|
1 PL |
|
250 g |
|
20 g |
|
100 g |
|
1 PL (koňak) |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Tri žĺtka, 1 celé vajce a cukor vymiešame, pridáme po troške tekutý med, mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený mastným papierom a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Vychladnutý múčnik pokrájame na rovnomerné kocky, ktoré namáčame do kakaovej polevy a obaľujeme v kokosovej múčke.
- 2
Príprava polevy: Vodu s cukrom uvaríme na sirup, do teplého pridáme na menšie kúsky pokrájaný margarín, kakao, čokoládu, trošku rumu a dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu