Kokosové ježe

hedab - fotkahedab, 12. januára 2013
Kokosové ježe
Foto: hedab

Je to recept z niektorej kuchárskej knižky, ktorý som si opísal.

60 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
250 g
1 PL
3 PL
0,2 l
400 g
1 ks
Poleva:
300 g
1 PL
250 g
20 g
100 g
1 PL (koňak)
200 g




Postup

  1. 1

    Tri žĺtka, 1 celé vajce a cukor vymiešame, pridáme po troške tekutý med, mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený mastným papierom a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Vychladnutý múčnik pokrájame na rovnomerné kocky, ktoré namáčame do kakaovej polevy a obaľujeme v kokosovej múčke.

  2. 2

    Príprava polevy: Vodu s cukrom uvaríme na sirup, do teplého pridáme na menšie kúsky pokrájaný margarín, kakao, čokoládu, trošku rumu a dobre premiešame.

Diskusia k receptu

medulienka122
no čo som povedala: všetci správni muži sú na Vareche - vitaj medzi nami a receptami nešetri!
izabella929
super kokosové ježe,no čo dodať,,šikovný muž...)) vitaj na Vareche a pridávaj niečo fajné.-)))
denyany
robila som na Silvestra, len ja polevu miešam nad parou a ako pozerám, miesto vody dávam mlieko, ale ináč fajn koláčik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia