Foto: eria255
Nedeľu bez koláčika si nevieme predstaviť...záhrada je plná ríbezlí,tak sa inšpirujem...a možno aj Vás.
50 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
250 g |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
125 g |
|
125 g |
|
|
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
500 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vymiešame do peny pridávame olej, vodu, muku, pras.do pečiva kokos a sneh z bielkov a upečieme. Vychladnutý korpus natrieme ríbezľovým lekvárom.
-
2
Na lekvár som dala ríbezle...bio ;)
-
3
Na ríbezle tuto skvelú plnku.
-
4
a nakoniec znovu ríbezle. Koláčik nechám do druhého dňa v chladničke odpočívať.
Ja som dala josty, ale sú príliš veľké. Lepšie je drobnejšie ovocie, tie ríbezle sú asi najvhodnejšie.