Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. augusta 2022
mesačník Varecha, 30. augusta 2022

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár minút počkáme, potom vodu osušíme utierkou a z oboch strán posypeme čerstvo zomletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múky a opečieme z každej strany na olivovom oleji.
- 2
Cibuľu najemno nakrájame, opražíme na olivovom oleji a pridáme paradajkovú omáčku sugo, dochutíme štipkou cukru aj soli a privedieme do varu, odstavíme.
- 3
Do zapekacej misy rozložíme vrstvu baklažánu, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájanú mozzarellu, zasypeme strúhaným parmezánom a vrstvenie podľa množstva surovín zopakujeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu