Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. augusta 2022
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 PL
3 PL
1 ks
500 ml (paradajkové pyré)
 štipka
300 g
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár minút počkáme, potom vodu osušíme utierkou a z oboch strán posypeme čerstvo zomletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múky a opečieme z každej strany na olivovom oleji.

  2. 2

    Cibuľu najemno nakrájame, opražíme na olivovom oleji a pridáme paradajkovú omáčku sugo, dochutíme štipkou cukru aj soli a privedieme do varu, odstavíme.

  3. 3

    Do zapekacej misy rozložíme vrstvu baklažánu, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájanú mozzarellu, zasypeme strúhaným parmezánom a vrstvenie podľa množstva surovín zopakujeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu