Jahodový lekvár

olinecka - fotkaolinecka, 10. júna 2014
Jahodový lekvár
Foto: olinecka

Priprava rychla vysledok teší.

5 poharov
porcií
20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 bal. extra 2ku1
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Jahody očistime a umyjeme nechame odkvapkať.Pripravime mixer a jahody rozmixujeme na pretlak.

  2. 2

    Do misy dame pripravene jahody zasypeme želirovacim cukrom a miešame ,aby zmes prešla varom keď nie je dostatočne husty pridame 2 lyžičky kyseliny citronovej.Hustotu si skontrolujeme keď si odoberieme zopar lyžičiek na tanierik. Penu pozberame a hotovy lekvar vlejeme do pripravenych poharov.

  3. 3

    Naplnene pohare otočime hore dnom asi 5- 10 minut.

Diskusia k receptu

tatranka
Presne tak ho varím aj ja,len jahody nemixujem,ale porežem na kúsky.Máme radi kúsky jahôd.Možno je to džem,neviem alebo tiež lekvár? ....ale mne je to jedno!Len nech je rýchlo hotový, pripravený na zimu a nech chutí.
2baska4
Prosim Vś, kolko takych malich poharov cca vyjde ? :) z toho 1kg jahod




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia