Foto: lekorica
Máte radi mak? Robíte dobre. Mak obsahuje až 12-krát viac vápnika ako kravské mlieko a je výborným zdrojom magnézia, nehovoriac o obsahu dobrých tukov. Zobraziť celý popisMáte radi mak? Robíte dobre. Mak obsahuje až 12-krát viac vápnika ako kravské mlieko a je výborným zdrojom magnézia, nehovoriac o obsahu dobrých tukov. Tento koláčik je šťavnatý a veľmi chutný.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g celý (alebo čerstvo pomletý) |
|
100 g |
|
5 ks |
|
150 g roztopené |
|
4 PL (alebo med) |
|
1/2 ČL |
|
150 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks (alebo Bourbon esencia) |
|
2 PL (alebo fruktózový cukor) |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak a kokos. Pridáme žĺtka, med (cukor), roztopené a vychladnuté maslo, kyslú smotanu a sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame. Na koniec vmiešame vyšľahané bielka.
- 2
Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ºC cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- 3
Medzitým si pripravíme krém. Vymiešame mascarpone s dvoma žĺtkami a 2PL medu/cukru (nešľahať) pokiaľ sa to nespojí. Potom do hmoty vmiešame sneh z 2 bielkov, tak, aby nesplaskol. Nakoniec pridáme vanilku a všetko premiešame.
- 4
Korpus prerežeme na poly a prekladáme plnkou. Vrch natrieme plnkou a dozdobíme ovocím. Chladíme v chladničke aspoň 1 hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mlety kokos. Na niektorych obaloch sa uvadza aj ako kokosova mucka.