Špaldové langoše
Špaldové langoše

Špaldové langoše z cesta z chladničky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. apríla 2022

Úžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky. Tieto langoše patria medzi naše obľúbené a robievam ich ako obmenu za klasické. Chuť medzi Zobraziť celý popisÚžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky. Tieto langoše patria medzi naše obľúbené a robievam ich ako obmenu za klasické. Chuť medzi klasickým a špaldovým cestom je priam nerozoznateľná. Ich príprava je veľmi jednoduchá a praktická. Tieto langoše sú výbornou alternatívou pre toho, kto z nejakých príčin nesmie klasickú pšeničnú múku.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/spaldove-langose-z-cesta-z-chladnicky.html?m=1

11-12 ks
porcií
Špaldové langoše z cesta z chladničky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
cca 7 dl studená
1 ks
5 PL
21 g čerstvé
1,5 PL
1 KL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Múku a soľ premiešame, pridáme vajce a v 3 dl vody rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Zvyšných cca 4 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto. Až teraz pridávame po troške (po lyžici) olej, ktorý zakaždým dobre vpracujeme do cesta. Cesto nakoniec dáme do chladničky na 1 noc, tam má pomaličky kysnúť.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami si z neho odtrháme toľko kúskov, koľko langošov chceme piecť. Ja som tentoraz piekla 7 ks🙂 Odtrhnuté kúsky necháme na tácke 30 minút oddychovať pri izbovej teplote.

  3. 3

    Po uplynutí času naolejovanými rukami cestá natiahneme na okrúhlo na tenko a vysmážame v oleji z oboch strán. Pre lepšiu predstavu postupu si môžte pozrieť aj moje video🙂

  4. 4

    Langoše sú výborné, ľahučké a nadýchané👍 Sú skvelé s cesnakom, alebo aj na spôsob pizze🥰👌 Prajem dobrú chuť!

    Špaldové langoše z cesta z chladničky (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Skvělý receptík, langoše a ještě špaldové bych s radostí ochutnala. Krásná práce!
Hezký večer, milá Cesmínko a díky za sdílení, inspiraci!
používateľ nemá avatar
ami
ami
Krasne dakujem za vynikajuci recept. Mne synak povedal ze langose nemoze na dietu, tak som spravila pizzu z tohto cesta :P a veru sa oblizoval za usami. Ine uz robit nebudem. A ako bonus, spaldove su aj zdravsie.
cesminaz
@ami (17.6.2022 20:41)

Dakujem krásne za peknú odozvu🙂 Určite bola Pizza z tohto cesta tiež výborná. Teším sa že si bola s receptom spokojná a že chutilo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia