Slané tyčinky s pálivou paprikou
Zeleninová paprika sa nezvykne pridávať do slaného drobného pečiva. Ak pridáte červenú pálivú papriku, tyčinky...
Domáci vanilkový cukor
V tejto časti škola varenia a pečenia si ukážeme, ako jednoducho pripraviť voňavý domáci vanilkový cukor....
Zemiaková polievka s hubami
Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....
Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...
Krevetový koktail
Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.
Kváskové palacinky
Nápad, ako využiť nadbytočný kvások som našla na FB v jednej kváskovacej skupine.
Mäsové cigánske guľky
Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na panvici spolu s nakrájanou cibuľou a slaninou...
K.O štrúdľa
Zmiesame si suroviny miesime pomerne dost dlho ak sa nam zda ze staci tak este aspon 5...
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
Ryžové fajitas s kuracím mäsom
Hľadáte inovatívny spôsob, ako si vychutnať Tex-Mex kuchyňu? Ryžové fajitas sú dokonalým riešením....
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Tapiokový dezert s longanom a mangom
Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje...
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Goody Foody Red burger s tekvicou hokkaido a varenou kukuricou
Goody Foody Red burger s pečenou tekvicou hokkaido a varenou kukuricou
Slovenská ryža s pečenou zeleninou a klobásou
Vyskúšajte tento chutný recept s obľúbenou slovenskou ryžou od cestovín Ideál, ktorý môžete pripraviť na rodinný...
Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...
Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...
Bezlepkové vianočné perníky
Suroviny spracujeme na hladké cesto, vyvaľkáme a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary.
Guľôčky s karamelovými vločkami a tekvicovými semienkami
Karamelové ovsené vločky robia v týchto nepečených guľôčkach zázraky.
Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom
Toto je perfektný čokoládový dezert, ktorý môžete servírovať aj po sviatočnom obede či večeri. Je ľahučký vďaka mandliam, ktoré nahrádzajú múku a lahodný po čokoláde....
Pečené hermelínové fašírky
Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....
Ryža s jablkom a vlašskými orechami
Skúšali ste niekedy sladko-slanú kombináciu ryže a jabĺk? Vyskúšajte tento jednoduchý recept s ryžou SOS! Ideálny ako...
Feniklové arancini s krabími tyčinkami
Zbytkové rizoto, plus čokoľvek tam napcháš a vypražíš, bonus je ťahavý syr vo vnútri.
Smotanové tortičky s údeným pstruhom
Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...
Bezlepkové pomarančové kocky
Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno, musíte odolať! Krém krásne vsiakne...