Jahodové krokety v kokose
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 31. mája 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Na obdobie jahôd sa tešia všetci. Najviac sa však radujeme my kuchári. Netreba k nim veľa; jednoduché piškótové cesto alebo trochu smotany... a hneď Zobraziť celý popisNa obdobie jahôd sa tešia všetci. Najviac sa však radujeme my kuchári. Netreba k nim veľa; jednoduché piškótové cesto alebo trochu smotany... a hneď sa zrodí dezert hodný kráľovskej tabule.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, tvarohom, múkou, kôrou z citróna a 100 g kokosu, vypracujeme cesto, do ktorého najemno nasekáme jahody.
- 2
Z cesta vytvarujeme malé krokety, obalíme ich vo zvyšnom kokose, vypražíme na miernom ohni tak, aby kokos nezhorel a podávame s čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu