Jahodové krokety v kokose

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 31. mája 2015
Jahodové krokety v kokose
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Na obdobie jahôd sa tešia všetci. Najviac sa však radujeme my kuchári. Netreba k nim veľa; jednoduché piškótové cesto alebo trochu smotany... a hneď Zobraziť celý popisNa obdobie jahôd sa tešia všetci. Najviac sa však radujeme my kuchári. Netreba k nim veľa; jednoduché piškótové cesto alebo trochu smotany... a hneď sa zrodí dezert hodný kráľovskej tabule.

4
porcie
25 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
0,5 kg
150 g
150 g
150 g
20 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, tvarohom, múkou, kôrou z citróna a 100 g kokosu, vypracujeme cesto, do ktorého najemno nasekáme jahody.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme malé krokety, obalíme ich vo zvyšnom kokose, vypražíme na miernom ohni tak, aby kokos nezhorel a podávame s čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

aleana
Pekný receptík. .. ale ja by som to radšej upiekla na plechu v rúre. ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia