Jahodovo-pomarančový džem

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. júna 2014
Jahodovo-pomarančový džem
Foto: droetker

Komerčný recept

Suroviny

600 g
400 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Pripravené jahody roztlačíme a zmiešame v hrnci s pomarančovou šťavou a Extra želírovacím cukrom.

  2. 2

    Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 5 minút povaríme. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

  3. 3

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia