Čokoládové plátky s penou z bielej čokolády a malinami
Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 10. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, natrieme na mastný papier a necháme vychladnúť. Z čokoládového plátu vykrojíme kolieska.
- 2
Pena z bielej čokolády: Želatínu dáme napučať do vody. Potom ju trocha vyžmýkame na miernom ohni rozpustíme. Nad parou rozpustíme bielu čokoládu, ktorú následne pridáme do vyšľahanej šľahačky spolu z rozpustenou želatínou.
- 3
Čokoládové kolieska po vrstvách plníme najskôr malinami po okrajoch a vnútro vyplníme penou z bielej čokolády pomocou cukrárskeho vrecka.
Tiež čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu