Bylinkový chlieb

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
30 g
1 KL
250 ml
30 g
2 ks
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej vňate a pažítky nasekáme nadrobno a dobre vymiešame s maslom, vajcami, pridáme soľ a korenie. Potom zmes primiešame do pripraveného cesta, vymiesime a necháme kysnúť.

  2. 2

    Formu na chlieb si vymastíme a keď cesto vykysne, naplníme ním formu. Chvíľu ho znovu necháme podkysnúť, potom ho potrieme mliekom.

  3. 3

    Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov Celzia asi 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia