Bezlepkové koláčiky s vanilkovým krémom a ríbezľami
Foto: novalim
Leto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím. Samozrejme bez lepku. Dnes sme zvolili červené
ríbezle priamo Zobraziť celý popisLeto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím. Samozrejme bez lepku. Dnes sme zvolili červené
ríbezle priamo zo záhradky. Z našej zmesi Promix UNI sme pripravili rýchle lístkové cesto. Pridali sme vanilkový krém a ten v
kombinácii s jemne kyselkavými ríbezľami dokonalo doplnil jeho chrumkavú štruktúru. Vyskúšajte náš recept na tieto chutné
bezlepkové koláčiky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na lístkové cesto: | |
125 g |
|
125 g studené |
|
125 g |
|
štipka |
|
Na vanilkový krém: | |
1 bal. |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na dokončenie: | |
200 g |
|
|
|
1 ks (na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm. Radielkom prekrojíme na 6 rovnakých štvorcov s rozmermi približne 9x9 cm. Každý štvorec ostrým nožíkom v každom rohu asi 0,5 cm od kraja narežeme v oboch smeroch. V každom rohu máme teraz akoby naznačený pravý uhol. Do stredu štvorcov nanesieme krém, ktorý sme si pripravili podľa návodu na obale. Na krém poukladáme umyté a osušené ríbezle. Protiľahlé rohy teraz zdvihneme a zlepíme v strede koláča. Mal by nám vzniknúť tvar podobný dvojitej mašličke na štvorcovom podstavci.
- 3
Koláčiky opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C do zlatista približne 12-15 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu