Plnené kačacie stehno na šaláte s paraorechmi
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Z kačacích stehien odstránime kosť z vrchnej časti a osolíme ich. Tmavý chlieb bez kôrky nakrájame na kocky, nasucho opečieme a dáme do misky. Pridáme najemno nakrájanú a na kačacej masti opečenú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, vajce a pomarančovú kôru.
- 2
Plnkou naplníme vrchnú časť stehna a zviažeme. Stehná osolíme, dáme na pekáč, do ktorého sme nakrájali zvyšok cibule spolu s majoránom a tymianom. Podlejeme a pečieme pri 150 °C asi 90 minút.
- 3
Šalát: Broskyne upečieme v rúre pri 200 °C 5 – 8 minút, schladíme a stiahneme šupku, vyberieme kôstku a nakrájame na plátky. Umyjeme šalát, osušíme, frisé a rímsky šalát natr-háme do misky na menšie kúsky.
- 4
Na panvici skaramelizujeme med, pridáme vínny ocot, pomarančovej a citrónovej šťavy, nakrájanú čili papričku, broskyne a paraorechy. Povaríme, osolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa. Ešte teplý dresing pridáme k šalátu, pridáme olej z orechov a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu