Plnené kačacie stehno na šaláte s paraorechmi

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 14. septembra 2014
Plnené kačacie stehno na šaláte s paraorechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
100 g
3 ks
80 g
1 ks
40 g
100 g
100 g
80 g
60 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Z kačacích stehien odstránime kosť z vrchnej časti a osolíme ich. Tmavý chlieb bez kôrky nakrájame na kocky, nasucho opečieme a dáme do misky. Pridáme najemno nakrájanú a na kačacej masti opečenú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, vajce a pomarančovú kôru.

  2. 2

    Plnkou naplníme vrchnú časť stehna a zviažeme. Stehná osolíme, dáme na pekáč, do ktorého sme nakrájali zvyšok cibule spolu s majoránom a tymianom. Podlejeme a pečieme pri 150 °C asi 90 minút.

  3. 3

    Šalát: Broskyne upečieme v rúre pri 200 °C 5 – 8 minút, schladíme a stiahneme šupku, vyberieme kôstku a nakrájame na plátky. Umyjeme šalát, osušíme, frisé a rímsky šalát natr-háme do misky na menšie kúsky.

  4. 4

    Na panvici skaramelizujeme med, pridáme vínny ocot, pomarančovej a citrónovej šťavy, nakrájanú čili papričku, broskyne a paraorechy. Povaríme, osolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa. Ešte teplý dresing pridáme k šalátu, pridáme olej z orechov a premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia