Foto: jumanji
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1/2 kg |
|
1/2 balenia |
|
|
|
malý |
|
1/2 balenia |
|
1/2 dcl |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžička |
|
špetka |
|
špetka |
|
špetka |
|
špetka |
|
1 lyžička |
|
špetka |
|
Postup
-
1
Kur.mäso nakrájame na pásiky, do oleja pridáme všetky koreniny a soľ.Marinádu zmiešame s mäsom a dáme do chladničky odstáť. Medzi tým si pripravíme ryžu: nakrájame cesnak na malé kocečky a dáme restovať na oleji ale len pár sekúnd, pridáme kari korenie-miešame.Pridáme ryžu a zamiešame, trochu opečieme- tak 2-3 minúty. Pridáme soľ, trochu mletého zázvoru a petržlen. Pomiešame a zalejeme horúcou vodou-na jeden hrnček ryže dva hrnčeky vody,pokiaľ je ryža guľatozrnná môžme aj jeden a pol, pretože táto ryža rada pije vodu :-).Zamiešame a na malom ohni necháme zakryté variť 15 minút. Potom varič vypneme a necháme ešte 5 min.zakryté.
- 2
Pokiaľ chceme aj karfiol(je to chutnenšie, ale nie vždy ho máme doma poruke)tak si ho dáme uvariť tak na 15-20 minút a do vody pridáme trochu kari, soľ,bobkový list. Potom len scedíme. Medzi tým si nakrájeme pór, najlepšie len na pásiky.Kukuricu udusíme na troche masla a štipke soli a kvapke vody tak 5 min. kým sa nerozmrazí. Pomaly si môžme dať opekať mäso, najprv z prudka opečieme a potom zakryjeme tak na 5-7 minút, odokryjeme a opekáme do chrumkava.Na výpeku z mäska si opražíme pór aj s tekvicovými semienkami, pokiaľ máte čas tak každé zvlášť.
- 3
Keď máme uvarenú ryžu, opražené mäsko aj pór, a kukurica s karfiolom sú uvarené tak to všetko pomiešame dohromady alebo servírujeme po vrstvách ako je aj na priloženom obrázku. Prajem Vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj tak ti ju šupnem na vianoce do šalátu. :-)
fajn recept, len tak ďalej.
@altyn - ja tiež tak varím karfiol a nikdy nie je rozvarený