Nemrkvová čína

jumanji - fotkajumanji, 9. augusta 2010
Nemrkvová čína
Foto: jumanji

Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

4-6
porcie
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 kg
1/2 balenia
malý
1/2 balenia
1/2 dcl
1 lyžička
1/2 lyžička
špetka
špetka
špetka
špetka
1 lyžička
špetka




Postup

  1. 1

    Kur.mäso nakrájame na pásiky, do oleja pridáme všetky koreniny a soľ.Marinádu zmiešame s mäsom a dáme do chladničky odstáť. Medzi tým si pripravíme ryžu: nakrájame cesnak na malé kocečky a dáme restovať na oleji ale len pár sekúnd, pridáme kari korenie-miešame.Pridáme ryžu a zamiešame, trochu opečieme- tak 2-3 minúty. Pridáme soľ, trochu mletého zázvoru a petržlen. Pomiešame a zalejeme horúcou vodou-na jeden hrnček ryže dva hrnčeky vody,pokiaľ je ryža guľatozrnná môžme aj jeden a pol, pretože táto ryža rada pije vodu :-).Zamiešame a na malom ohni necháme zakryté variť 15 minút. Potom varič vypneme a necháme ešte 5 min.zakryté.

  2. 2

    Pokiaľ chceme aj karfiol(je to chutnenšie, ale nie vždy ho máme doma poruke)tak si ho dáme uvariť tak na 15-20 minút a do vody pridáme trochu kari, soľ,bobkový list. Potom len scedíme. Medzi tým si nakrájeme pór, najlepšie len na pásiky.Kukuricu udusíme na troche masla a štipke soli a kvapke vody tak 5 min. kým sa nerozmrazí. Pomaly si môžme dať opekať mäso, najprv z prudka opečieme a potom zakryjeme tak na 5-7 minút, odokryjeme a opekáme do chrumkava.Na výpeku z mäska si opražíme pór aj s tekvicovými semienkami, pokiaľ máte čas tak každé zvlášť.

  3. 3

    Keď máme uvarenú ryžu, opražené mäsko aj pór, a kukurica s karfiolom sú uvarené tak to všetko pomiešame dohromady alebo servírujeme po vrstvách ako je aj na priloženom obrázku. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

2010
Cinania vedia ako setrit , a ich kuchyna je nastavena co je prave v sezone v ktorej krajine su, a ked je mrkva lacna a tak isto kapusta tak ju vsade strcia takze ten isty recept je uplne iny a zalezi od sezony a krajiny , ked tam bude celerova vnat za lacno tak ju tam daju na miesto mrkvy a klidanko chut prerazia sojovou omackou .
altyn
Vypadá to chutne, len mám dotaz. @jumanji , nieje 15-20 minút na karfiol moc? Ja ho nechávam blanšírovať (neviem či som to napísal správne) len tak na chvíľu, popravde som to nikdy nemeral časovo, no myslím že to nepresiahne 7 minút.
jody
@jumanji - No vitaj, ty moja nemrkvová!!! :-)))
Aj tak ti ju šupnem na vianoce do šalátu. :-)
fajn recept, len tak ďalej.
@altyn - ja tiež tak varím karfiol a nikdy nie je rozvarený
evanaaa
keď idem vyprážať napríklad, dávam si pozor pri varení aby som dobre odhadla čas a za pár (!) minút je až moc mäkký, prikláňam sa k Altynovi v tomto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia