Výborný k pivu, vínku ap.
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 190-180 °C
na 190-180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 4 ks celé |
|
| 150 g strúhaný |
|
| 100 g bez kôstky |
|
| 100 g bez kôstky |
|
| 0,5 čajovej lyžičky |
|
|
|
|
| 4-5 strúčikov |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so sódou bikarbónou alebo ak nemáme môžeme dať 0,5 prášku do pečiva. Pridáme nastrúhaný ementál, nakrájané olivy, provensálske korenie, cesnak vajcia zmiešané s olejom. V recepte je uvedená soľ, dala som asi 1 kávovú lyžičku a koláčik sa mi zdal veľmi slaný. Keďže syr aj olivy spolu sú dosť slané, soľ by som asi vypustila.
- 2
Všetko dobre premiešame.
- 3
Dáme na nemší vymastený plech upiecť. Piekla som pri 190 °C asi 10 minút, potom som stíšila na 180°C asi na 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu