Olivový koláč

saguska - fotkasaguska, 2. augusta 2011

Výborný k pivu, vínku ap.

15 minút
príprava
15-20 minút
na 190-180 °C

Suroviny

250 g
4 ks celé
150 g strúhaný
100 g bez kôstky
100 g bez kôstky
0,5 čajovej lyžičky
4-5 strúčikov
100 ml




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame so sódou bikarbónou alebo ak nemáme môžeme dať 0,5 prášku do pečiva. Pridáme nastrúhaný ementál, nakrájané olivy, provensálske korenie, cesnak vajcia zmiešané s olejom. V recepte je uvedená soľ, dala som asi 1 kávovú lyžičku a koláčik sa mi zdal veľmi slaný. Keďže syr aj olivy spolu sú dosť slané, soľ by som asi vypustila.

  2. 2

    Všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Dáme na nemší vymastený plech upiecť. Piekla som pri 190 °C asi 10 minút, potom som stíšila na 180°C asi na 10 minút.

Diskusia k receptu

huck
mnjaam- vyzera to velmi slubne! Určite vyskušam! Obohatim večerne posedenia :)








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia