Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov

Dezerty

Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).

prazdny

Šošovicovo-cuketový koláčik

Bezmäsité jedlá

Inšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som...

prazdny

Lievance

Hlavné jedlá

dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...

prazdny

Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou

Bezmäsité jedlá

Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...

prazdny

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....

prazdny

Zdravá brusnicová bábovka

Koláče

Pôvodne som sa chystala spraviť klasickú mramorovú bábovku a pridať do nej sušené brusnice, ale nakolke...

prazdny

Pikantná teplá natierka

Bravčové mäso

Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...

prazdny

Sendviče zo žemlí s chlebovou a ľanovou múkou

Raňajky

Posledná nedeľa s čerstvými žemľami na raňajky, bola „úspešná až véééľmi“. Nie div, že...

prazdny

Zeleninový timbal s basmati ryžou

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte zdravý, chutný a jednoduchý recept do vašej každodennej kuchyne, tento zeleninový timbal sa dostane priamo do rebríčka obľúbených receptov....

prazdny

Hus so zemiakovou plnkou

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...

prazdny

Námornícke fondue

Večera

V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...

prazdny

Teľací vývar so špikovými knedličkami

Večera

Klasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte špikom z kostí....

prazdny

Slaný pórový koláč

Bezmäsité jedlá

Slané koláče sú výbornou alternatívou klasických chodov. Sú rýchlo pripravené a spestria jedálniček.

prazdny

Exotická kačica jambalaya

Hlavné jedlá

Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

prazdny

Muffiny

Koláče

Sypké suroviny- múka, ovsené vločky, PDP, cukor, vanilkový a kakao, všetky...

prazdny

Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom

Kuracie mäso

Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Jahodovo-špenátový šalát

Šaláty

Robila som netradičný šalát a chcem sa s Vami oň podeliť.

prazdny

Karamelové košíčky s čokoládou a peľovým snehom

Dezerty

Košíčky: Elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom na hladkú hmotu. Vmiešame žĺtok, prilejeme 15 ml...

prazdny

Sýrohubky

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinace sýrů, ořechů a kaparů

prazdny

Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom

Koláče

Jemný nadýchaný makový korpus a ľahučký tvarohový krém vyšperkovaný sladkým likérom si poľahky upečiete, aj keď...

prazdny

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota

Hlavné jedlá

Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

prazdny

Škoricové mesiačiky

Dezerty

Urobila som na dnes ku kávičke.

prazdny

Zelerová hrianka

Hlavné jedlá

Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

prazdny

Hlivovo-tvarůžkové topinky

Večera

Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...

prazdny

Pórové rolky

Dezerty

Pór umyjeme a pokrájama na asi 7cm klátiky, smerom do stredu narežeme do polovice a porozoberáme po...

prazdny

Ovocné tyčinky nepečené

Dezerty

Marhule, slivky, višne a marcipán nakrájame nadrobno. Všetko nasypeme do misy a prelejeme rumom, necháme odležať 30...

prazdny

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom

Torty

Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...