Foto: martinis
V tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant Zobraziť celý popisV tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant ;-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Jedno väčšie alebo dva menšie jablká si umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastúhame. Kyslú smotanu vymiešame s balíčkom vanilínového cukru.
- 2
Nastrúhané jablká vmiešame do smotany a dobre premiešame.
- 3
Väčšiu hrušku (alebo 2 menšie) si umyjeme, rozpolíme, zbavíme stonky, jadierok a dužinu vydlabeme lyžičkou. Takúto vydlabanú dužinu môžme taktiež primiešať do smotanovo - jablkovej zmesi.
- 4
Do jamôk v hruškách dáme zopár sušených hrozienok a tie zalejeme pripravenou jablkovou zmesou. Zvyšnú zmes vylejeme na tanieriky a na ňu uložíme naplnené polovice hrušiek.
- 5
Pripravený tanierik posypeme škoricou, sušenými hrozienkami a na každú hrušku dáme lyžičku brusnicového (alebo iného obľúbeného) kompótu. Tradične, takéto hrušky môžeme použiť i ako dezert. Bon apetit ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu