Plnená hruška na smotane

martinis - fotkamartinis, 13. marca 2012
Plnená hruška na smotane
Foto: martinis

V tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant Zobraziť celý popisV tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant ;-)

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
200 ml
1 ks
 sušené
2 KL




Postup

  1. 1

    Jedno väčšie alebo dva menšie jablká si umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastúhame. Kyslú smotanu vymiešame s balíčkom vanilínového cukru.

  2. 2

    Nastrúhané jablká vmiešame do smotany a dobre premiešame.

  3. 3

    Väčšiu hrušku (alebo 2 menšie) si umyjeme, rozpolíme, zbavíme stonky, jadierok a dužinu vydlabeme lyžičkou. Takúto vydlabanú dužinu môžme taktiež primiešať do smotanovo - jablkovej zmesi.

  4. 4

    Do jamôk v hruškách dáme zopár sušených hrozienok a tie zalejeme pripravenou jablkovou zmesou. Zvyšnú zmes vylejeme na tanieriky a na ňu uložíme naplnené polovice hrušiek.

  5. 5

    Pripravený tanierik posypeme škoricou, sušenými hrozienkami a na každú hrušku dáme lyžičku brusnicového (alebo iného obľúbeného) kompótu. Tradične, takéto hrušky môžeme použiť i ako dezert. Bon apetit ;)

Diskusia k receptu

jankavaskova
Fíha, to vyzerá dobre, mne nikdy nenapadlo do smotany primiešať strúhané jabĺčko, ale už si to predstavujem a dnes alebo zajtra aj urobím :-) momentálne mám hruškové obdobie tak skúsim aj takúto dobrotu.
evanaaa
Takže ty sa takto kŕmiš týmito dobrotami, aj ja by som si také dala, tak zatiaľ si aspoň receptík uložím. Hrušky aj jablká mám. A možno by miesto smotany šiel aj jogurt, nie?
martinis
isteže, ja som mal v chladničke smotanu tak som ju požil, ale pokojne i s jogurtom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia