Mafinky s kakaom a nugátom
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, 50 g lieskovcov, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. V druhej mise vymiešame vajce, cukor, olej, 150 g nugátového krému a kyslú smotanu.
- 2
Hmotu dáme do múčnej zmesi a varechou miešame iba tak dlho, kým všetky prísady nenavlhnú. Naplníme košíčky a pečieme pri 180 °C.
- 3
Práškový cukor, kakao, maslo, mlieko a zvyšný nugátový krém vymiešame, natrieme na vychladnuté mafiny a posypeme posekanými lieskovcami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu