Mafinky s kakaom a nugátom

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 22. marca 2015
Mafinky s kakaom a nugátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
2 čl
1/2 čl
1 ks
75 g
6 pl
200 g
150 g
80 g
2 čl
2 pl
1 pl
asi 24 ks




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, 50 g lieskovcov, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. V druhej mise vymiešame vajce, cukor, olej, 150 g nugátového krému a kyslú smotanu.

  2. 2

    Hmotu dáme do múčnej zmesi a varechou miešame iba tak dlho, kým všetky prísady nenavlhnú. Naplníme košíčky a pečieme pri 180 °C.

  3. 3

    Práškový cukor, kakao, maslo, mlieko a zvyšný nugátový krém vymiešame, natrieme na vychladnuté mafiny a posypeme posekanými lieskovcami.

Diskusia k receptu

anina43
všetky recepty, ktoré som otvorila, sú z mäsa, zrejme ide o poruchu na Vareche, prosím odstrániť a recepty opraviť.ďakujem
redakcia
@sovka62 , @anina43 , mali sme na Varecha.sk technicky problem s receptam. Chyba v recepte uz je opravena. Za vzniknute problemy sa ospravedlnujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia