Jablková štrúdľa s marcipánom
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 12. decembra 2017
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 12. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
45-50 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky. Ak sú jablká príliš šťavnaté, môžeme cesto jemne posypať strúhankou. Hrozienka namočíme na chvíľu do rumu.
- 2
V miske zmiešame jemne plátky jabĺk s cukrom a hrozienkami. Uložíme ich na rozvaľkané lístkové cesto a na jablká na hrubom strúhadle nastrúhame marcipán.
- 3
Štrúdľu zvinieme a uložíme na pekáč. Potrieme rozšľahaným vajcom a jemne posypeme vanilkovým cukrom, ktorý pri pečení pekne skaramelizuje a spraví na štrúdli peknú chrumkavú striešku. Pečieme pri 160 – 170 °C dozlatista.
Tiež Štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu