Drobné pečivo
Drobné pečivo

Papučky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 30. novembra 2023
Papučky (fotorecept)
Foto: tejaja

Papučky nemusia patriť iba na nôžky. V menšom prevedení môžu ísť aj do úst.

90 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
100 g
50 g
1 ks
1 bal.
Orechová hmota:
100 g mleté
1 PL
1 PL
2 PL
Na ozdobu:
1 ks
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto zmiesime. Potom cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku. Oválnou formičkou vykrajujeme asi 3 cm veľké podrážky papučiek.

    Papučky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ukladáme na vymastený plech. Pečieme na 170 °C dobleda, asi 10 minút. Necháme vychladnúť.

    Papučky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame všetky prísady na orechovú hmotu. Rukami odoberáme malé kúsky hmoty a formujeme a k podošvám pritláčame vŕšky papučiek.

    Papučky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a papučky ozdobíme. Nakoniec papučky ozdobíme ľubovoľnou ozdobou na drobné pečivo.

    Papučky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zahra
Jeeeeej taky skok do detstva.:))) Papucky sme robili, aj ked trochu ine aj taky isty tanier s dezertnymi tanierikmi sme mali.:)))
tejaja
@zahra (11.12.2023 09:38)

Jeee, tak to ste ma s tými taniermi potešili. :) Doteraz mám celú súpravu tých tanierov, hlboké, plytké, aj dezertné.:)