Foto: tejaja
Papučky nemusia patriť iba na nôžky. V menšom prevedení môžu ísť aj do úst.
90 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Orechová hmota: | |
100 g mleté |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Na ozdobu: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto zmiesime. Potom cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku. Oválnou formičkou vykrajujeme asi 3 cm veľké podrážky papučiek.
-
2
Ukladáme na vymastený plech. Pečieme na 170 °C dobleda, asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
-
3
Zmiešame všetky prísady na orechovú hmotu. Rukami odoberáme malé kúsky hmoty a formujeme a k podošvám pritláčame vŕšky papučiek.
-
4
Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a papučky ozdobíme. Nakoniec papučky ozdobíme ľubovoľnou ozdobou na drobné pečivo.
Jeee, tak to ste ma s tými taniermi potešili. :) Doteraz mám celú súpravu tých tanierov, hlboké, plytké, aj dezertné.:)