Špaldový perníkový chlieb
Špaldový perníkový chlieb

Medovník v chlebe

vroni26 - fotkavroni26, 22. novembra 2018
Medovník v chlebe
Foto: vroni26

Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani vajíčko. Taká zdravá verzia.

10 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
3 PL (podľa chuti)
200 ml
1/2 bal.
1/2 bal.
štipka
 na vytretie formy (alebo olej)
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Najprv zmiešame suché suroviny. Múku kypriaci prášok a perníkové korenie a na záver štipku soli. Potom pridáme med podľa vlastného uváženia a mlieko. Cesto nesmie byť tekuté ale troška tuhšie.

  2. 2

    Pomiešame to a sledujeme - ak by sa múka lepila dokopy, kľudne pridáme mlieko. Formu na pečenie si potrieme maslom/olejom a vysypeme kakaom. Dáme do predhriatej rúry na 250 °C a po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a dopečieme.

  3. 3

    Nebudem hovoriť písať koľko to piecť, každý má inú rúru, stačí sledovať, kým nedostane krásnu farbu a zapichnúť špáratko, ktoré by po vytiahnutí malo zostať čisté a suché.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten názov ma zmiatol, veď tam nie je žiaden chlieb, skôr by sa to mohlo volať medovníkový chlebíček....iste je ale dobrý.
barbyqa69
Mňam vrelo odporúčam je to pochúťka asi najlepši recept na Vianoce a pre rodinu vynikajúce chválim tuto autorku tochto recepta
jack
Páči sa mi.A je jedno,či chlieb,alebo chlebík,či chlebíček...hlavne,že chutí;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia