Medovník v chlebe
Foto: vroni26
Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani vajíčko. Taká zdravá verzia.
príprava
na 250 °C
Suroviny
400 g |
|
3 PL (podľa chuti) |
|
200 ml |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
na vytretie formy (alebo olej) |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Najprv zmiešame suché suroviny. Múku kypriaci prášok a perníkové korenie a na záver štipku soli. Potom pridáme med podľa vlastného uváženia a mlieko. Cesto nesmie byť tekuté ale troška tuhšie.
- 2
Pomiešame to a sledujeme - ak by sa múka lepila dokopy, kľudne pridáme mlieko. Formu na pečenie si potrieme maslom/olejom a vysypeme kakaom. Dáme do predhriatej rúry na 250 °C a po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a dopečieme.
- 3
Nebudem hovoriť písať koľko to piecť, každý má inú rúru, stačí sledovať, kým nedostane krásnu farbu a zapichnúť špáratko, ktoré by po vytiahnutí malo zostať čisté a suché.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu