Špaldový perníkový chlieb
Špaldový perníkový chlieb

Medovník v chlebe

vroni26 - fotkavroni26, 22. novembra 2018
Medovník v chlebe
Foto: vroni26

Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani vajíčko. Taká zdravá verzia.

10 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

400 g
3 PL (podľa chuti)
200 ml
1/2 bal.
1/2 bal.
štipka
 na vytretie formy (alebo olej)
 na vysypanie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv zmiešame suché suroviny. Múku kypriaci prášok a perníkové korenie a na záver štipku soli. Potom pridáme med podľa vlastného uváženia a mlieko. Cesto nesmie byť tekuté ale troška tuhšie.

  2. 2

    Pomiešame to a sledujeme - ak by sa múka lepila dokopy, kľudne pridáme mlieko. Formu na pečenie si potrieme maslom/olejom a vysypeme kakaom. Dáme do predhriatej rúry na 250 °C a po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a dopečieme.

  3. 3

    Nebudem hovoriť písať koľko to piecť, každý má inú rúru, stačí sledovať, kým nedostane krásnu farbu a zapichnúť špáratko, ktoré by po vytiahnutí malo zostať čisté a suché.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: