Foto: izabella929
Niečo úplne dietne a veľmi chutné.Jablčkové rizoto nie je na sladko.
Postup
-
1
Najprv som si umyla 2 väčšie jablká. Umyla som poriadne ryžu..
-
2
Jablčka som ošúpala a pokrájala na väčšie kocky.Z citronu kôru som nožom mopatrne narezala úzke pásy tak, aby sa nedostali tam aj biele horké časti.Pripravila som si zeleninový bujon.
-
3
Pokrájané jablčka s citronovou kôrou som dala variť do vody. Netreba dlho variť, iba 4 minúty.Potom som ich nechala vychladiť.
-
4
V inej rajnici som dala zovrieť vodu so zeleninovým bujonom..
-
5
Na rajnicu som dala pol lyžičky oleja a nechala som zohriať.Pridala som umytú ryžu.Podliala som ju 5 lyžicami vína a počas miešania som nechala odpariť..potom som už iva podlievala zeleninovým vývarom až do úplného uvaranie ryže a aj všetok vývar minul.
-
6
Tesne pred dokončením som pridala do ryže maslo a strúhaný syr..
-
7
Keď sa jablčka vychladili, dala som do rajnice maslo 2,5 dkg roztopiť. Do masla som pridala jablčka a nechala som dusiť iba 5 minút.
))