Polenta so syrom a ančovičkami

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Polenta so syrom a ančovičkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
2 ks
50 g do zmesi
20 g na vymastenie plechu
1000 ml
300 g
400 g
200 g, trojfarebná
100 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme pod pokrievkou ako ryžu. Po udusení necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na plech v hrúbke 1 – 1,5 cm.

  2. 2

    Na pripravený korpus rozotrieme ochutené drvené paradajky, orestovanú cibuľu s paprikou, na to položíme ančovičky a rozsypeme ricottu. Vložíme do predhriatej rúry na 8 – 10 minút. Pečieme pri teplote 180 oC. Upečené rozkrájame na väčšie kúsky a podávame ako pizzu.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Už som upiekla, ale nemala som doma všetko, preto namiesto doporučených ingrediencií som polentu natrela bryndzou a upiekla- tak to robievala moja babička. Najbližšie upečiem podľa Tvojho receptu. Skús bryndzu, je to tiež veľmi chutné.
jamarlen
@zinnajdha , skúsim s bryndzou, ale aj pôvodný recept s ančovičkami sa mi zdá skvelý, aj polenta chutnučká...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia