Polenta so syrom a ančovičkami
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
2 ks |
|
50 g do zmesi |
|
20 g na vymastenie plechu |
|
1000 ml |
|
300 g |
|
400 g |
|
200 g, trojfarebná |
|
100 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme pod pokrievkou ako ryžu. Po udusení necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na plech v hrúbke 1 – 1,5 cm.
- 2
Na pripravený korpus rozotrieme ochutené drvené paradajky, orestovanú cibuľu s paprikou, na to položíme ančovičky a rozsypeme ricottu. Vložíme do predhriatej rúry na 8 – 10 minút. Pečieme pri teplote 180 oC. Upečené rozkrájame na väčšie kúsky a podávame ako pizzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu