Plnené kotlety s moravskou kapustou
Tento recept mám už dlouho uložený a konečně jsem se k němu dostala. Mou oblíbenou surovinou...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...
Linecké kraslice
Veľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V...
Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...
Rybka na hríboch:)
. keďže tato si robil vyprážanú pečienku musela som siahnuť po rybke:)
Hrachová sedliacka polievka
Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Varíme ho v tej vode, v ktorej bol...
Tvarôžkový kompót
Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal...
Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...
Sójové mäso so sezamom
Tento recept je v pôvodnej verzii na kuracie mäso. Ja som namiesto kuraciny urobila sójové kúsky,...
Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji...
Pletenky tety Irky alebo „vypečené rožteky“ od Renátky
Pri spomienke na vynikajúcu chuť pleteniek si vždy spomeniem na tetu Irku, sestru mojej prababky....
Pečené zemiakové lodičky s brokolicou
Zemiakové lodičky plnené brokolicou. Vhodné ako samostatné bezmäsité jedlo alebo príloha k mäsu. Množstvo surovín...
Kuracina s kozím syrom
Komerčný recept<br /> Grilované kuracie plátky plnené kozím syrom a medom podávané najlepšie s horčicou a grilovanými šampiňónmi....
Pstruh na špenátovej pohánke
Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole...
Arašidové hviezdičky
Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na...
Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.
Krémeš s piškótami
Hodí sa k akejkoľvek príležitosti. na oslavy alebo len tak na nedeľné popoludnie ku kávičke.
Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...
Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...
Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou
Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české...
Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku
Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku....
Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...
Veľkonočná štrúdľa
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.
Torta z írskeho tmavého piva Guiness
Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...