Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 11. júla 2016
Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni sme ešte pridali trochu štipľavosti. A výsledok? Dvojnásobne ohnivé jedlá...

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g (alebo sterilizovaná)
1 hlávka
20 g
10 g
100 g
1 ks
80 g
12 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme do vody na 2 hodiny, scedíme a v osolenej vode uvaríme domäkka. V oleji rozmiešame grilovacie korenie, soľ a roztlačený cesnak, touto zmesou potrieme bravčové rebrá, ktoré pečieme v rúre v prikrytom pekáči pri teplote 150 °C asi 3 hodiny.

  2. 2

    Rebrá počas pečenia podlievame vodou a otáčame. Asi po dvoch hodinách pridáme k mäsu piecť umyté mrkvičky. Mäso musí ostať mäkké tak, aby sa dali vyberať kosti rukou.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú čili papričku a uvarenú fazuľu, zalejeme výpekom z mäsa a všetko spolu krátko povaríme.

  4. 4

    Natrhané mäso prelievame fazuľou, dozdobíme jalapeňos papričkami a pridáme upečenú mrkvu. Podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
jalapeňos už plodí v záhrade, ale kto ich bude vedieť jesť ? Budú len na ozdobu ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia