Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 11. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni sme ešte pridali trochu štipľavosti. A výsledok? Dvojnásobne ohnivé jedlá...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme do vody na 2 hodiny, scedíme a v osolenej vode uvaríme domäkka. V oleji rozmiešame grilovacie korenie, soľ a roztlačený cesnak, touto zmesou potrieme bravčové rebrá, ktoré pečieme v rúre v prikrytom pekáči pri teplote 150 °C asi 3 hodiny.
- 2
Rebrá počas pečenia podlievame vodou a otáčame. Asi po dvoch hodinách pridáme k mäsu piecť umyté mrkvičky. Mäso musí ostať mäkké tak, aby sa dali vyberať kosti rukou.
- 3
Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú čili papričku a uvarenú fazuľu, zalejeme výpekom z mäsa a všetko spolu krátko povaríme.
- 4
Natrhané mäso prelievame fazuľou, dozdobíme jalapeňos papričkami a pridáme upečenú mrkvu. Podávame s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu