Ovocné tiramisu
Ovocné tiramisu

Malinovo-ríbezľové tiramisu

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 18. júla 2023

Osviežujúci dezert plný ovocia, ideálny na leto.

30 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
40 g
500 g (maliny, ríbezle)
1 bal.
60 g
2 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Najskor si pripravíme ovocnú polevu. K malinam a ríbezliam pridáme vanilkový a trstinový cukor a dame variť. Keď ovocie začne púšťať šťavu pridáme Zlatý klas rozpustený vo vode. Miešame a potom necháme chladiť.

  2. 2

    Pripravíme si krem. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu a premiešame.

  3. 3

    Začneme vrstviť. Do nádoby poukladáme podlhovasté piškóty. Na ne vylejeme polku ovocnej polevy a polku krému. Opäť dáme piškóty, ovocie a krém. Na vrch môžeme postrúhať čokoládu, piškóty a dozdobiť ovocim.

    Malinovo-ríbezľové tiramisu - obrázok 3
  4. 4

    Necháme stuhnúť v chladničke a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia