Foto: ancicka
Zvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť,skúste tento recept.Je jednoduchý a rýchly na prípravu.Kto má rád jedla na sladko,tak Zobraziť celý popisZvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť,skúste tento recept.Je jednoduchý a rýchly na prípravu.Kto má rád jedla na sladko,tak si pochutná,ale zasa nieje až taký sladký.Je fajn.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks celé |
|
4 PL |
|
100 g |
|
400 g uvarené |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
1/2 |
|
troška |
|
podľa potreby na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelím a žltky vyšľaham s pr. cukrom.
-
2
Do vyšľahaného pridám varené zemiaky,mleté lieskovce a podľa chutí rum.Ja som dala za štamprlík.
-
3
Premiešam a pridám vyšľahaný sneh z bielkov.Zamiešam.
-
4
Pridám ešte celozrnú múku .Pridám pr.do pečiva a troška soli.Premiešam,
-
5
a na rozpálenom oleji opekám do ružova.Opečené vyberiem na papierový obrúsok,aby masť vsiakla.Fajnové su teplé,ale aj na studeno.
Diskusia k receptu