Foto: tinca
Celkom som si obľúbila tie pšenično-sójové plátky a tak dnes bol takýto zdravší obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 ks/osobu, mrazené |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
150 g |
|
po 1/3 ks, /červená,žltá,zelená/ |
|
kúsok |
|
1/2 ks |
|
5-6 ks |
|
/olivový, iný/ |
|
|
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu nakrájame na väčšie lupene, cesnak pretlačíme, hlivu nakrájame na plátky, papriky na väčšie kocky, môžeme dať tri farby paprík, ja som zelenú nemala, tak som dala len červenú a žltú. Cherry rajčinky prepolíme.
-
2
Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme pór, chilli papričku, cesnak. Keď je to opražené pridáme hnedý cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom pridáme hlivu opekáme cca 5 minút, potom papriky a nakoniec rajčiny, ktoré len preherejeme, aby sa nám neoddelili od šupky. Paprika musí byť tiež chrumkavá. Dochutíme soľou.
-
3
Sójovo-pšeničné plátky opečieme z každej strany na arašidovom, alebo inom oleji, netrvá to dlho cca 1 min. po stranách. Plátky nerozmrazujeme !
-
4
Na každý plátok navrstvíme kôpku hlivového leča.
-
5
Podávame s tým čo nám chutí, ja som urobila ako prílohu kuskus. Celkom sa mi podaril, robila som ho tak, že som ho varila cca 5 min /dľa návodu/ v osolenej vode, do ktorej som pridala trošku kurkumy a pol stručka cesnaku. Potom som scedila na hustom sítku a občas koncom varešky prevzdušnila.
čo som čítala na ich stránke (sídlo firmy je tuším vo Zvolene), tak že už majú aj chladenú verziu, ale ešte som ju nevidela...