Rozhodla som sa,že si vymyslím šalátik s polníčka,keďže som piekla kuriatko a chceli sme k nemu takúto ľahšiu prílohu. Priznam sa,že predtým som polníček Zobraziť celý popisRozhodla som sa,že si vymyslím šalátik s polníčka,keďže som piekla kuriatko a chceli sme k nemu takúto ľahšiu prílohu. Priznam sa,že predtým som polníček nikdy nepoužívala,skôr rukolu alebo baby špenát.Tak som si teda niečo vyskladala s toho čo mi chladnička v tú chvíľu ponúkla ;-) a vznikol tento šalátik.
príprava
Suroviny
1 balíček |
|
podľa chuti alebo pór (ja dávam asi polovičku zväzku) |
|
1 oranžová |
|
veľká |
|
asi štvrtka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Polníček si umyjeme a necháme vysušiť,zatiaľ si pripravíme mrkvičku. Ja si pomáham tak,že ju očistím škrabkou a potom s tou škrabkou pokračujem aj ďalej a vytvoria sa dlhé rezančeky. Buď ich nechám tak alebo ich ešte pokrájam na malé kocky :-) Nakrájame ostatnú zeleninku,každý ako sa mu páči a ako to má rád :-) všetko zľahka premiešame v mise a zalejeme nálevom. Ja ho pripravujem tak,ze v oleji rozmiešam pár kvapiek citrónu,pridám bylinky,niekedy aj troška lesného medíka a zalejem šalátik. Šupnem ho na chvíľu do chladničky a môže sa degustovať. Je to chutná príloha k akémukoľvek pečenému mäsku :-)
Diskusia k receptu