Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 23. marca 2015
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 23. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, vanilkový cukor a všetko premixujeme.
- 2
V miske zmiešame všetky suché suroviny, obe zmesi krátko premiešame a plníme pripravenú formu. Pečieme pri 180 °C.
- 3
Mafiny by mali byť na dotyk vlhké a troška lepkavé. Necháme ich vychladnúť, zo syra a z masla vymiešame hladký krém, potom pridáme cukor a mafiny polevou ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu