Mafiny „red velvet“ z červenej repy

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 23. marca 2015
Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
180 g
1 čl
štipka
30 g
60 ml
350 g
3 ks
130 ml
120 g
Poleva:
250 g
110 g
110 g




Postup

  1. 1

    Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, vanilkový cukor a všetko premixujeme.

  2. 2

    V miske zmiešame všetky suché suroviny, obe zmesi krátko premiešame a plníme pripravenú formu. Pečieme pri 180 °C.

  3. 3

    Mafiny by mali byť na dotyk vlhké a troška lepkavé. Necháme ich vychladnúť, zo syra a z masla vymiešame hladký krém, potom pridáme cukor a mafiny polevou ozdobíme.

Diskusia k receptu

rea1
Naozaj by som chcela vidieť muffiny pripravené z uvedených surovín. :-)) asi se chybička vloudila.
redakcia
@rea1 , mali sme na Varecha.sk technicky problem s receptam. Chyba v recepte uz je opravena. Za vzniknute problemy sa ospravedlnujeme.
rea1
najprv som čítala recept, až potom som sa zo súhrnu komentárov dozvedela, vo co gou. a veď sa nič nestalo, aj keby nebolo technického problému, ako som napísala, chybička se vloudí. a náhodou, taký mäsovo-cviklový muffin by nemusel byť zlý. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia