Foto: zuzlik0402
pre milovníkov čokolády
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Deň vopred prevaríme smotanu s cukrom a kakaom, odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a odstáť do druhého dňa.
- 2
Upečieme si 2 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre - asi 20 minút na 150 stupňoch.
- 3
Čokoládový krém dobre vyšľaháme. Hoci po vyšľahaní vyzerá redší, veľmi rýchlo v chladničke výborne stuhne.
- 4
Z upečeného piškótového cesta vykrojíme tortu ľubovoľného tvaru, cestá potrieme natenko ríbezľovým lekvárom a hrubšie čokoládovou plnkou. Čokoládovým krémom obtrieme tortu aj po povrchu a po obvode. Krém necháme v chladničke dobre stuhnúť (to je chvíľka) a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne :-D