Čokoládová torta

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 13. júla 2013

pre milovníkov čokolády

120 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

2 x cesto:
4 ks
250 g
250 g
1/2 bal
100 ml
100 ml
1 lyžica
Plnka:
500 ml
120 g
50 g
300 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred prevaríme smotanu s cukrom a kakaom, odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a odstáť do druhého dňa.

  2. 2

    Upečieme si 2 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre - asi 20 minút na 150 stupňoch.

  3. 3

    Čokoládový krém dobre vyšľaháme. Hoci po vyšľahaní vyzerá redší, veľmi rýchlo v chladničke výborne stuhne.

  4. 4

    Z upečeného piškótového cesta vykrojíme tortu ľubovoľného tvaru, cestá potrieme natenko ríbezľovým lekvárom a hrubšie čokoládovou plnkou. Čokoládovým krémom obtrieme tortu aj po povrchu a po obvode. Krém necháme v chladničke dobre stuhnúť (to je chvíľka) a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Čokoládová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
meine nerve,,, to je nádhera... aj ja by som také chcela vedieť robiť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia