Foto: katkaszaboova
Máme v záhradke maliny, deti ich zbožňujú, a dezerty z nich tiež :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Hneď na úvod by som povedala, že tento recept je taký variabilný, že ho nikdy nerobím 2x rovnako... dá sa kombinovať s iným ovocím, ak nemám doma biely jogurt, tak ho nahradím kyslou smotanou (teda zvýšim množstvo), no ešte nikdy som nevynechala smotanu na šľahanie. Množstvo cukru sa tiež dá prispôsobiť vlastným chutiam. Tentokrát som doma mala tieto suroviny :-)
- 2
Smotanu na šľahanie vyšľahám do tuha, pridám práškový cukor, biele jogurty, a kyslé smotany a dobre premiešam. Na spodok misiek (ja som robila 6 porcií) uložím pár piškót, pridám trošku krému, posypem malinami.
- 3
Zase pridám pár lyžičiek krému, zase piškóty a maliny a všetko ukončím vrstvou krému.
- 4
Preto názov "pod snehom" , ozdobiť sa dá rôznymi spôsobmi podľa vlastnej fantázie. Dezert odložíme na pár hodín do chladničky.
- 2
bodlo by mňam :-))