Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom fotorecept
Foto: skatulka
Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku, ale viem si predstaviť aj napr. špadlovú. Ozdobíme orieškami Zobraziť celý popisTradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku, ale viem si predstaviť aj napr. špadlovú. Ozdobíme orieškami akéhokoľvek typu. Ja som použila vlašské, kešu, lieskovce a mandle.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame všetky sypké suroviny, ku ktorým pridáme celé vajíčka a med. Vypracujeme pomerne tuhé cesto a necháme do odležať min. 24 hodín v chladničke.
- 2
Po vybratí z chladničky necháme trošku zohriať, ešte raz premiesime a vyváľame na 0,5cm. My máme radi aj hrubšie a vykrajujeme.
- 3
Potieme vajíčkom a ozdobíme orieškami, ktoré trochu vtlačíme do cesta.
- 4
Pečieme asi 15 minút na 180°C. Po upečení sú jemne chrumkavé, čo máme veľmi radi.
- 2
Diskusia k receptu