Foto: slnecko7
Tato vyborna tortička,je z jedneho časopisu je ozaj dobra všetkym nam chutila
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.Ručne vymiešame žltky, počas miešania pomaly prilievame olej.Do vymiešaných žltok pomaly a zľahka varechou primiešame striedavo snehovu penu a zmes múky a kakaa.
- 2
Všetko spolu jemne pomaly premiešame a vylejem do okruhlej formy ( priemer 22) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180* asi 30 - 40 minut, alebo kým špajdľu do cesta nevytiahneme suchu.
- 3
Priprava šlahačky :Uprečený vychladnutý korpus prekrojime na 3 časti. Prvu natrieme džemom, preložíme korpusom, natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a priložime posledný korpus. Tortu dáme stuhnuť do chladničky a potom polejem čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu