Rezy míša fotorecept

natalka14 - fotkanatalka14, 25. marca 2016
Rezy míša (fotorecept)
Foto: natalka14

Tento koláčik robievame dosť často na Veľkú noc. Je veľmi dobrý a vždy sa rýchlo zje :D Mne osobne moc chutí a vždy sa Zobraziť celý popisTento koláčik robievame dosť často na Veľkú noc. Je veľmi dobrý a vždy sa rýchlo zje :D Mne osobne moc chutí a vždy sa neviem dočkať, kedy ho mama spraví. No tento rok sa jej do toho nechcelo a tak som to zobrala do svojich rúk :D Koláčik sa vydaril, no s estetického hľadiska je trocha krivý :D :D ale ja pevne verím, že po druhý krát sa vydarí a vy s tým problém mať nebudete :D :D ;)

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
1,5 PL
5 PL
3 PL
1/2 bal
Plnka:
500 g
250 g
200 g
Poleva:
 (alebo Palmarin)




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a olejom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh z bielkov.

    Rezy míša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme na vymastenom plechu pri teplote 180 °C.

    Rezy míša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Tvaroh vymiešame spolu s maslom a cukrom na jemnú tvarohovú plnku.

    Rezy míša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený a vychladnutý plat potrieme plnkou.

    Rezy míša (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    PRÍPRAVA POLEVY: Čokoládu roztopíme a pridávame maslo alebo Palmarin tak, aby sa nám poleva liala. Na záver koláčik môžeme posypať ozdobami :D :D

    Rezy míša (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Ako vidím, @natalka14 , zdá sa, že pečenie je tvoja obľúbená činnosť, pekné, že sa v tvojom veku takto zapájaš, vidno to aj na tomto koláči.
haji
@Natalka14 moc se ti rezy míša povedly, jsi šikulka, i ten postup máš bezva podaný. A jsi, holka, chycená!! To znám, to mě na začátku vtáhlo také - vidět radost a spokojenost nejen v očích strávníků!! Není nad motivaci... Ať se ti daří ve všem!!
monty469
Si šikulka :-) a že sa ti zdá trocha krivý, to vôbec nevadí, dôležitá je chuť a tá je určite výborná. Súmernosť nie je moja silná stránka a to mám už 42 rokov, takže buď v pohode :-) Prajem ti krásny deň
pekajka
Veľmi pekný recept, zrozumiteľný postup a pekne fotky. Si šikovná! :) keby sme už doma nemali napečené, tak rýchlo utekám upiecť toto. Ale teda snáď v blízkej budúcnosti spravim. Nech sa ti darí v pečeni a prajem krásnu Veľkú noc!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia