Tvaroh s řapíkatým celerem
Svěží pochoutka v každou dobu. Množství jednotlivých surovin neuvádím, záleží na chuti každého.
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...
Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...
Vianočka bez slov
Môj prvý pokus o predvedenie receptu bez popisu postupu práce, len pomocou foto.
Broskyne v perine
Ak máte chuť na niečo poriadne sladké, veľmi rýchle a jednoduché, neváhajte :)
Fantastické talianske tiramisu
Slávny krémový dezert s kávou a ku kávičke. Chutí tak lahodne, že jedna porcia málokedy...
Koláč Flaó
Tvarohový koláč s anízom a mätou. Moja verzia tradičného koláča zo španielskej Ibizy, inšpirovaná viacerými...
Držkačka z muchotrávky ružovej
Držky milujem, bola som na hríby , no zadarilo sa pár muchotráviek ružových. Skúsila som a podarilo...
Bramborovo vajíčkový salát se strouhaným celerem
Skvělá chuť strouhaného celeru s limetkovou šťávou v bramborách s vajíčkem natvrdo. Kdo nemusí celer, ...
Krémové kolienka so šampiňónmi
Nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu opražíme na oleji niekoľko minút.
Špekáčiky na čiernom pive
osupeme si spekacky stredom nadkrojime s dame tam koliesko cibule a trochu feferonky kto nema rad tak...
Cuketové závitky so zeleninovou ryžou
Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé...
Jahodový dezert v čokoláde
Pripravíme si suroviny. Bielu čokoládu roztopíme , jahody rozmiešame s cukrom.
Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.
Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Kimchi placičky
Rozmohlo se na Vareše kimchi. Určitě si z něj udělejte pak tyhle skvělé placičky. Množství...
Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....
Hubová omeleta
Sterilizované huby v slanom náleve chvíľu podusíme na masle s korením, paprikou a cesnakom (podľa potreby...
Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...
Pečená žltozelená tekvička – Delicata Squash
Niečo pre tých, čo radi maškrtia a nechcú zhrešiť! Ako dieťa predškolského veku i ako školou...
Grahamový chlebík so sušeným droždím
Po nespočetných pokusoch menej vydarených a niekedy aj vydarených ako upiecť fakt chutný chlebík v el...
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a...
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami
Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi... má vynikajúcu chuť... to jedlo je hotové rýchlo....
Čokoládovo-mandľové gitarky
Jednoduché a poměrně rychlé cukrovíčko, které lze samozřejmě tvořit jakýmkoliv vykrajovátkem. :-))... @Remcula
Krkovička s cibuľovým pestom a grilovanou zeleninou
Obe cibule a cesnak pokrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými surovinami. Krkovičku rozrežeme na plát a...
Omáčka z cukyne
Chutí nám viacej ako kupovaná tatárska omáčka. A používame ju tam, kde tatársku. ....