Grilovaná cuketa plnená cesnakovým tvarohom so zeleninou
Foto: kristtin
Zdravé, svieže a ľahké jedlo na leto, alebo na teplé až horúce dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava jedla je veľmi rýchla a jednoduchá. Cukety očistíme a nakrájame na hrubšie placky. Zarobíme pac, kde zmiešame cuketu s olivovým olejom, soľou a korením. Dávame odstáť do chladničky, nech zelenina nasiakne. ( tip : ak chcete mať zeleninu čo najchutnejšiu a chuťovo najvýraznejšiu, odporúčam pac si spraviť už skôr napr. doobeda ak viete, že poobede budete variť tento recept napr. na večeru )
- 2
Plnka je viacmenej hotová. Bylinkový tvaroh kupujem v Kauflande. Chutí po cesnaku a je veľmi osviežujúci. Môžete si pridať do neho napr. ešte jarnú cibuľku, alebo pažítku.
- 3
Cukety vyberieme z chladničky, orestujeme na panvici a keď sú hotové, plníme ich tvarohom a zľahka zlepíme dokopy.
- 4
Príloha k jedlu je rýchla takisto. Na panvicu si dáme olej, pretlačíme cesnak. Pridáme zeleninu, posolíme. Zľahka zeleninu orestujeme a podávame k cukete. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu