Rozkvitnutý jarný cupcake

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
17-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
113 g
130 g
3 ks
60 ml
195 g
 štipka
1,5 ČL
1 ks na kôru
50 g pražené
0,5 ČL
Krém:
250 g
190 g
50 ml
0,5 ČL
75 g
30 ml
Dekorácie:
100 g




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.

  2. 2

    Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.

  3. 3

    Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili. Na záver dôkladne prešľaháme.

  4. 4

    Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

  5. 5

    Krém: Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.

  6. 6

    Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.

  7. 7

    Dôkladne všetko premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku.

  8. 8

    Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.

  9. 9

    Tip: Namiesto mandľového extraktu, použite likér Amaretto (3 kávové lyžičky na krém i cesto).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia