Medovníky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 8. decembra 2011

Pred rokmi nám jeden pacient ponúkol na ochutnanie medovníčky od jeho sestry. Boli veľmi chutné, tak sme jej zavolali a cez mobil mi nadiktovala Zobraziť celý popisPred rokmi nám jeden pacient ponúkol na ochutnanie medovníčky od jeho sestry. Boli veľmi chutné, tak sme jej zavolali a cez mobil mi nadiktovala svoj recept aj postup prípravy. Vyskúšala som ho až predvlani a vlani zožal veľký úspech medzi mojimi kolegyňami.

60 minút
príprava
3 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
125 g
4 ks
250 g
1/2 ks
1/2 ks .nastrúhaná
250 g
250 g
1 KL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Med a margarín spolu roztopíme.

  2. 2

    K tomu pridáme 3 celé vajíčka a práškový cukor.

  3. 3

    Potom pridáme 2 druhy múky, bikarbonát sódy, perníkové korenie, citrónovú šťavu a kôru.

  4. 4

    Vypracované cesto vložíme do mikrotenového sáčku a na 30-45 minút uložíme na mrazničku.

  5. 5

    Po vyberaní z mrazničky cesto ešte prepracujeme, vyvaľkáme a vykrajujeme.

  6. 6

    Do misky pripravíme posledné vajíčko zmiešané so smotanou a týmto natrieme cesto po uložení na plech.

  7. 7

    Pečieme asi 3 minúty. Po vychladnutí zdobíme.

Diskusia k receptu

jeka
uložené,a zajtra sa pečie aj tvoj receptík,dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia