Foto: editamarkos
Pred rokmi nám jeden pacient ponúkol na ochutnanie medovníčky od jeho sestry. Boli veľmi chutné, tak sme jej zavolali a cez mobil mi nadiktovala Zobraziť celý popisPred rokmi nám jeden pacient ponúkol na ochutnanie medovníčky od jeho sestry. Boli veľmi chutné, tak sme jej zavolali a cez mobil mi nadiktovala svoj recept aj postup prípravy. Vyskúšala som ho až predvlani a vlani zožal veľký úspech medzi mojimi kolegyňami.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Med a margarín spolu roztopíme.
- 2
K tomu pridáme 3 celé vajíčka a práškový cukor.
- 3
Potom pridáme 2 druhy múky, bikarbonát sódy, perníkové korenie, citrónovú šťavu a kôru.
- 4
Vypracované cesto vložíme do mikrotenového sáčku a na 30-45 minút uložíme na mrazničku.
- 5
Po vyberaní z mrazničky cesto ešte prepracujeme, vyvaľkáme a vykrajujeme.
- 6
Do misky pripravíme posledné vajíčko zmiešané so smotanou a týmto natrieme cesto po uložení na plech.
- 7
Pečieme asi 3 minúty. Po vychladnutí zdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu