Domáce žemličky

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 6. decembra 2012
Domáce žemličky
Foto: zdenzlo

Je to kúsok pozmenený recept, ktorý sa tu už nachádza... rada experimentujem takže som to vyskúšala a je to mňam:) Je to rýchly recept a ja osobne si radšej napečiem a šupnem do mrazničky ako kupovať niečo v obchode, kde neviem ako sa pečivo robilo a čo v ňom je:)

12
porcií
90 minút
príprava
20-30 minút
na 200-220 °C

Suroviny

600 g
2-3 dcl vlažné
 z kocky droždia
2 lyžice
1 ks
1 ks
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások. Medzitým ako sa nám robí kvások si nastrúhame mrkvu a papriku (ak chcete môžete aj nakrájať). Do hotového kvásku pridáme múku, mlieko, sezamovú pastu, soľ, čierne korenie, červenú papriku sladkú a nastrúhanú zeleninu. Všetko spolu zmiešame a urobíme husté stredne lepivé cesto. Dáme pod utierku na teplé miesto nech nám to vykysne minimálne dvojnásobne.

  2. 2

    Keď nám cesto vykysne dáme si na ruky olej a ešte raz cesto premiesime. Urobíme si malé gulôčky, ktoré poukladáme na papier na pečenie na plech. Potrieme olejom a posypeme syrom. Necháme ešte chvíľku kysnúť a potom dáme piecť na cca 200-220° do rúry na dákych 20-30 minút.

    Domáce žemličky - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja keď chcem na raňajky čerstvé pečivo,tak si ho akurát môžem tak sama napiecť, lebo obchody sú (pre mňa) ďaleko , tak tieto žemličky mi prišli vhod, idú do kk